1997 - 2001

1997

De 2-daagse trok dit jaar naar Grupont. Het was een vrij druilerig weekend. Een niet zo lastige tocht (160 km) maar toch enkele stevige beklimmingen. Dit was zeker de 2e dag het geval. Regen en na enkele honderden meters reeds een beklimming van 5 km. Dit was voor sommigen een zware beproeving ook wegens het veelvuldige vocht dat nog niet verteerd was! Sommigen moesten de avond voordien blijkbaar Rochefort van zeer nabij verkennen, hé Jan.

1998

De 2-daagse ging ditmaal naar Duitsland , met name Brüggen. Dit dorpje werd niet zonder moeite bereikt . Het lag al tamelijk ver en er kwam bij dat het bestuur een beetje de weg kwijt was. Dit zorgde voor klauterpartijen over vangrails om terug op de juiste weg te zitten .Uiteindelijk kwamen we toch op onze bestemming . Onze hoofdsponsor Rafke met zijn gezellin Rita hadden meer problemen. Ettelijke uren hebben zij gezocht naar het hotel. Al die probleempjes waren 's avonds overvloedig weggespoeld. Het was de 2-daagse die uitgeroepen werd tot grootste drankfestijn. Dansen werd er ook in alle hevigheid gedaan. Een 2-daagse waar nog lang over gesproken zal worden .

Dit jaar was er ook een mountainbike tocht naar de Ardennen. Ondanks het slechte weer was het toch de moeite. Den diner bij "La grosse" is altijd de moeite.

1999

Vor het eerst wordt een 3-daagse georganiseerd i.p.v. een 2-daagse. De 3-daagse trekt dit jaar naar Charleville-Mézières. Qua kilometers kon deze 3-daagse tellen. Op de 3 dagen werden tussen 550 en 600 km afgelegd. Neem daar het zeer warme weer nog bij en het werd een loodzware tocht. De eerste dag werd dan ook onmiddelijk na aankomst de verfrissing bij een exotische cafébaas gezocht. De 2e dag waren we de tel kwijt van al de kerken die we tegenkwamen, of was het van al die hellingen! De 3e dag werd memorabel door de afstand van 240 km, een loden zon en van de beste pint ooit gedronken in Bierbeek. Ook was er de affaire Raf  Die wou in het holst van de nacht terug naar huis. Er moest een kamer gehuurd worden opdat Raf met zijn wagen weg kon .

2000

Het teerfeest gaat voor de eerste keer door in Chalet Lillebroeck te Berg. Dit bleek een succes te zijn. Er werd à volonté gegeten en gedanst .

De club is duidelijk terug in stijgende lijn aan het evolueren wat het aantal leden betreft. Weer enkele jongere liefhebbers voelen zich geroepen om bij de club te komen. Zo is er o.a. Bart Schoukens, Roeland Maes en Bob Van Steenweghen bijgekomen .

De 3-daagse gaat dit jaar naar Butgenbach. Ondanks het wisselvallige weer en een was het een groot succes. Het afzien op de baraque fraiture werd ruimschoots goedgemaakt door het zeer lekkere eten in het hotel "Du Lac". Het werd een gastronomisch weekend .

Ook dit jaar was er weer een mountainbike reisje naar de Ardennen met een etentje bij "La Grosse" als klassieke afsluiter.

Om het jaar af te sluiten werd er weer een mosseleetdag georganiseerd. Alle leden hebben hun beste beentje weer voorgezet om er weer een succes van te maken.

2001

Wegens het succes van vorig jaar werd het teerfeest weer in Chalet Lillebroeck gehouden. Dit jaar was er echter een special act. Hiervoor zorgde ons lid Werner Vermeulen, alias Berry Grimm. Begeleid door zijn eigen muziekinstallatie zong hij de pannen van het dak en zingen kon hij hoor! Zijn vrouw zorgde voor de sfeer op de dansvloer .

De stijgende lijn van het aantal leden gaat ook dit jaar door. Dit maal hebben o.a. Rudy De Boelpaep, Luc Martens, David Vandevelde en Dirk Gidts zich bij de groep gevoegd. Er werd dit jaar voor gezorgd dat de zondagritten zo gevarieerd mogelijk waren. Dit was alleen mogelijk met de hulp van alle leden. Door elk lid een zondagsrit te laten voorbereiden werd elke zondag weer een verrassing. Dit bleek ook aan te slaan bij de leden wegens het grote aantal vertrekkers elke zondag.

De 3-daagse is dit jaar iets speciaal . We trokken naar de Vogezen. 2 busjes, 1 auto en een bestelwagen met aanhangwagen trokken richting Bussang. Het weer was prachtig. 25 tot 30 °C. De eerste dag was reeds een pechdag voor Herman Schellekens. Een geblokkeerd versnellingsapparaat zorgde voor een pijnlijke val. Zijn 3-daagse per fiets zat er toen spijtig genoeg reeds op. De andere 2 dagen werden de bekende Ballon D'Alsace en de Grand Ballon bereden. Die 2 samen waren goed voor 25 km stevig klimwerk, die nog tamelijk goed verteerd werden. Het werd een zeer geslaagde 3-daagse. Dit was ook voor een stuk de danken aan het goede verkenningswerk dat Bart, Mark en Erik hadden gedaan .

De foto's kan je bekijken in onze fotogalerij.